Banántorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag banán ízű pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
Díszítés:
- banán
- zselatinfix
Elkészítése:
Az 5 tojásfehérjét az 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és az 5 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (26-28 cm) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (180 fok).
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
A kisült és kihűlt tortát megkenjük a pudingos krémmel, majd felszeletelt banánt helyezünk a krém tetejére. A torta tetejére a forró vízben feloldott zselatinfix-et öntjük, és hagyjuk megdermedni.
A banántorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »