Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banántorta recept

Banántorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek kristálycukor
    • 5 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag banán ízű pudingpor
    • 8 ek kristálycukor
    • 15 dkg margarin

    Díszítés:

    • banán
    • zselatinfix

    Elkészítése:

    Az 5 tojásfehérjét az 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és az 5 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (26-28 cm) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (180 fok).

    Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

    A kisült és kihűlt tortát megkenjük a pudingos krémmel, majd felszeletelt banánt helyezünk a krém tetejére. A torta tetejére a forró vízben feloldott zselatinfix-et öntjük, és hagyjuk megdermedni.

    A banántorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 192 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek