Banántorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag banán ízű pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
Díszítés:
- banán
- zselatinfix
Elkészítése:
Az 5 tojásfehérjét az 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és az 5 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (26-28 cm) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük (180 fok).
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
A kisült és kihűlt tortát megkenjük a pudingos krémmel, majd felszeletelt banánt helyezünk a krém tetejére. A torta tetejére a forró vízben feloldott zselatinfix-et öntjük, és hagyjuk megdermedni.
A banántorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »