Banántorta recept
Hozzávalók:
- 17 dkg margarin
- 17 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 pópozott evőkanál tejföl
- 1 teáskanálnyi vanília esszencia
- 2 púpozott evőkanálnyi mák
- csipet só
- 34 dkg sima liszt
- 2 érett banán
A tetejére:
- porcukor
- citromlé
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra kavarjuk, majd beletesszük egyenként a tojásokat, majd a tejfölt, a vanília esszenciát, a mákot, a sót is belekeverjük. A lisztet is hozzáadjuk, majd apránként a banánokat. Nagy tortaformába rakjuk, letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk. Miután megsült, a porcukorba annyi citromlevet rakunk, hogy tapétaragasztó sűrűségű legyen, majd a torta tetejére kenjük. Elég sokáig kell sütni, mert elég sok massza lesz. De felére lehet csökkenteni az adagokat, így nem kell másfél órán keresztül sütni. Hogy ne égjen oda, le kell takarni alufóliával. Vanília pudingot szoktam bele tenni, és a tetejére még szeletelt banánt szoktam rakni.
Tipp:
Lehet még tejszínhabbal díszíteni. Nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

