Banános-pudingos piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
23 cm-es formához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 banán
- kevés citromlé
- 1 csomag csokis pudingpor
- 5 dl tej
- 3-5 ek cukor
- kevés vaj és liszt a forma kenéséhez, szórásához
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát vajjal vékonyan kikenjük és liszttel vékonyan beszórjuk. A tésztát beleöntjük, elegyengetjük, és 160 fokos sütőben (légkeverés) kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön (kevergetve) sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk.
A banánt feldaraboljuk, citromlével kicsit megcsepegtetjük, átforgatjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingba. A krémet az egyik piskótalapra kenjük, majd befedjük a másik lappal.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit kevés olajjal, majd a torta tetejére kenjük.
Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp:
A torta légkeveréses halogén sütőedényben készült. Célom elsősorban ennek az új eszköznek és az abban készült ételeknek a bemutatása.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »