Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános-pudingos piskóta recept

Banános-pudingos piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    23 cm-es formához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 banán
    • kevés citromlé
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3-5 ek cukor
    • kevés vaj és liszt a forma kenéséhez, szórásához
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.

    A sütőformát vajjal vékonyan kikenjük és liszttel vékonyan beszórjuk. A tésztát beleöntjük, elegyengetjük, és 160 fokos sütőben (légkeverés) kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

    A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön (kevergetve) sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt piskótát ketté vágjuk.

    A banánt feldaraboljuk, citromlével kicsit megcsepegtetjük, átforgatjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingba. A krémet az egyik piskótalapra kenjük, majd befedjük a másik lappal.

    Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit kevés olajjal, majd a torta tetejére kenjük.

    Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    A torta légkeveréses halogén sütőedényben készült. Célom elsősorban ennek az új eszköznek és az abban készült ételeknek a bemutatása.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá