Hozzávalók:
23 cm-es formához:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát vajjal vékonyan kikenjük és liszttel vékonyan beszórjuk. A tésztát beleöntjük, elegyengetjük, és 160 fokos sütőben (légkeverés) kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön (kevergetve) sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk.
A banánt feldaraboljuk, citromlével kicsit megcsepegtetjük, átforgatjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingba. A krémet az egyik piskótalapra kenjük, majd befedjük a másik lappal.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit kevés olajjal, majd a torta tetejére kenjük.
Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve kínáljuk.
A torta légkeveréses halogén sütőedényben készült. Célom elsősorban ennek az új eszköznek és az abban készült ételeknek a bemutatása.