Banános-pudingos piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

23 cm-es formához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 banán
  • kevés citromlé
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3-5 ek cukor
  • kevés vaj és liszt a forma kenéséhez, szórásához
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.

A sütőformát vajjal vékonyan kikenjük és liszttel vékonyan beszórjuk. A tésztát beleöntjük, elegyengetjük, és 160 fokos sütőben (légkeverés) kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön (kevergetve) sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk.

A banánt feldaraboljuk, citromlével kicsit megcsepegtetjük, átforgatjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingba. A krémet az egyik piskótalapra kenjük, majd befedjük a másik lappal.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit kevés olajjal, majd a torta tetejére kenjük.

Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A torta légkeveréses halogén sütőedényben készült. Célom elsősorban ennek az új eszköznek és az abban készült ételeknek a bemutatása.