Banános piskótatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 banán
- kevés citromlé
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- tortabevonó
- kevés olaj
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáit és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk. Az összekavart masszát beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
A megsült piskótát kettévágjuk.
A szokásos módon elkészítjük a pudingot. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg lecsepegtettünk és összeforgattunk, majd a maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a banános töltelékre és azt is banánnal díszítjük.
Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, a torta tetejére és oldalára simítjuk spatulával.