Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános piskótatorta recept

Banános piskótatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 kanál cukor
    • 8 kanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 banán
    • kevés citromlé
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 l tej
    • tortabevonó
    • kevés olaj
    • kevés vaj a forma kenéséhez

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáit és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk. Az összekavart masszát beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.

    A megsült piskótát kettévágjuk.

    A szokásos módon elkészítjük a pudingot. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg lecsepegtettünk és összeforgattunk, majd a maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a banános töltelékre és azt is banánnal díszítjük.

    Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, a torta tetejére és oldalára simítjuk spatulával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá