Banános piskótatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:

  • 8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 banán
  • kevés citromlé
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • tortabevonó
  • kevés olaj
  • kevés vaj a forma kenéséhez

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáit és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk. Az összekavart masszát beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.

A megsült piskótát kettévágjuk.

A szokásos módon elkészítjük a pudingot. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg lecsepegtettünk és összeforgattunk, majd a maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a banános töltelékre és azt is banánnal díszítjük.

Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, a torta tetejére és oldalára simítjuk spatulával.