Babapiskótás tortaerőd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag csokis pudingpor
- annyi babapiskóta, amennyi a körberakásához szükséges (kb. 24 db)
- 1 csomag csokis zselés drazsé golyó
- 2 tábla étcsoki
- kevés vaj
- 1 tasak csokis tortadísz
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót. A tortaformát (24 cm-es) kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, ketté vágjuk.
Amíg sül a piskóta, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Rákenjük a kihűlt, szétvágott piskótára, és a felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre. A felső tortalap rányomásával a kifolyt pudingba oldalról belenyomkodjuk az előzőleg vízfürdő felett elkészített folyékony csokiba, majd csokis tortadíszbe mártott babapiskótákat.
Szalaggal átkötjük, a tetejére ráöntjük a megmaradt folyékony csokit, kidíszítjük a drazséval, és hűtőbe tesszük. Ehhez a tortához 24 darab babapiskótára volt szükség.
Keresztlányunk születésnapjára készült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »