Babapiskótás tortaerőd recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag csokis pudingpor
- annyi babapiskóta, amennyi a körberakásához szükséges (kb. 24 db)
- 1 csomag csokis zselés drazsé golyó
- 2 tábla étcsoki
- kevés vaj
- 1 tasak csokis tortadísz
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót. A tortaformát (24 cm-es) kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, ketté vágjuk.
Amíg sül a piskóta, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Rákenjük a kihűlt, szétvágott piskótára, és a felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre. A felső tortalap rányomásával a kifolyt pudingba oldalról belenyomkodjuk az előzőleg vízfürdő felett elkészített folyékony csokiba, majd csokis tortadíszbe mártott babapiskótákat.
Szalaggal átkötjük, a tetejére ráöntjük a megmaradt folyékony csokit, kidíszítjük a drazséval, és hűtőbe tesszük. Ehhez a tortához 24 darab babapiskótára volt szükség.
Keresztlányunk születésnapjára készült.