Babapiskótás tortaerőd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • annyi babapiskóta, amennyi a körberakásához szükséges (kb. 24 db)
  • 1 csomag csokis zselés drazsé golyó
  • 2 tábla étcsoki
  • kevés vaj
  • 1 tasak csokis tortadísz
  • kevés vaj a forma kenéséhez

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót. A tortaformát (24 cm-es) kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, ketté vágjuk.

Amíg sül a piskóta, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Rákenjük a kihűlt, szétvágott piskótára, és a felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre. A felső tortalap rányomásával a kifolyt pudingba oldalról belenyomkodjuk az előzőleg vízfürdő felett elkészített folyékony csokiba, majd csokis tortadíszbe mártott babapiskótákat.

Szalaggal átkötjük, a tetejére ráöntjük a megmaradt folyékony csokit, kidíszítjük a drazséval, és hűtőbe tesszük. Ehhez a tortához 24 darab babapiskótára volt szükség.

Keresztlányunk születésnapjára készült.