Ananászos túrótorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 ek víz
Túrókrémhez:
- 25-50 dkg túró (ki mennyi töltelékkel szereti)
- 1-2 cs vaníliás cukor
- 1 konzerv ananász apró darabokra vágva
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kivajazott, lisztezett formában 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt óvatosan kikaparjuk a belsejét és szétmorzsoljuk. Ez majd a tetejére kerül. A krémhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darabolt ananászt. Ha nem elég kenhető az állaga a krémnek, adhatunk hozzá egy kevés ananász levet. A tetejére szórjuk a morzsolt tésztát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »