Ananászos túrótorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 ek víz
Túrókrémhez:
- 25-50 dkg túró (ki mennyi töltelékkel szereti)
- 1-2 cs vaníliás cukor
- 1 konzerv ananász apró darabokra vágva
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kivajazott, lisztezett formában 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt óvatosan kikaparjuk a belsejét és szétmorzsoljuk. Ez majd a tetejére kerül. A krémhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darabolt ananászt. Ha nem elég kenhető az állaga a krémnek, adhatunk hozzá egy kevés ananász levet. A tetejére szórjuk a morzsolt tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

