Ananászos gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 ananász konzerv
- 1 dl víz
- 2 kk zselatin
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és az vizet, végül a sütőport és jól kikeverem.
Kivajazott gyümölcstorta formában előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, de a közepét megszúrom fogpiszkálóval és ha nem ragad rá a tészta kész.
Kiborítom egy tálcára. Hűlni hagyom és elkészítem a pudingot.
A pudingport a cukorral összekeverem és hozzáöntöm a tejet, csomómentesre keverem és folyamatos keverés mellett közepes fokozaton, tűzhelyen készre főzöm.
Ráöntöm a piskótalapra és a tetejére rárakom az ananászt. Átlátszó zselatint főzök a tetejére 2 kiskanál zselatint 1 dl vízzel összekeverem és felforralom folyamatos kevergetés mellett.
Picit hűlni hagyom, de még melegen ráöntöm a tortára, mert ahogy hűl gyorsan megköt. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »