Ananászos gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 ananász konzerv
- 1 dl víz
- 2 kk zselatin
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és az vizet, végül a sütőport és jól kikeverem.
Kivajazott gyümölcstorta formában előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, de a közepét megszúrom fogpiszkálóval és ha nem ragad rá a tészta kész.
Kiborítom egy tálcára. Hűlni hagyom és elkészítem a pudingot.
A pudingport a cukorral összekeverem és hozzáöntöm a tejet, csomómentesre keverem és folyamatos keverés mellett közepes fokozaton, tűzhelyen készre főzöm.
Ráöntöm a piskótalapra és a tetejére rárakom az ananászt. Átlátszó zselatint főzök a tetejére 2 kiskanál zselatint 1 dl vízzel összekeverem és felforralom folyamatos kevergetés mellett.
Picit hűlni hagyom, de még melegen ráöntöm a tortára, mert ahogy hűl gyorsan megköt. Jó étvágyat hozzá!