Ananász torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rum
- 2 evőkanál meleg víz
- 10 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
Krém:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 doboz konzerv ananász
- 6 lap zselatin
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojás fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport. Tortaformában megsütjük és rácsra tesszük, a rumot és a citromlét összekeverjük 2 evőkanál ananászlével, majd meglocsoljuk vele a tésztát és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítse:
A 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral és 1 doboz ananász levével gőz fölött megfőzzük, majd kihűtjük.
6 zselatinlapot vízbe áztatunk, majd felverjük a tejszínt. A krémbe keverjük a zselatint, majd a tejszínhabot is.
A tortalapot kétfelé vágjuk, majd visszatesszük a tortaformába, vagy tortakarikát teszünk rá. Az alsó lapra tesszük a krém egyik felét, majd rátesszük az ananászt és a krém másik felét, majd a másik lapot. Hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.