Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananász torta recept

Ananász torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 18 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál rum
    • 2 evőkanál meleg víz
    • 10 dkg liszt
    • fél teáskanál sütőpor

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 doboz konzerv ananász
    • 6 lap zselatin
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojás fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport. Tortaformában megsütjük és rácsra tesszük, a rumot és a citromlét összekeverjük 2 evőkanál ananászlével, majd meglocsoljuk vele a tésztát és hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítse:

    A 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral és 1 doboz ananász levével gőz fölött megfőzzük, majd kihűtjük.

    6 zselatinlapot vízbe áztatunk, majd felverjük a tejszínt. A krémbe keverjük a zselatint, majd a tejszínhabot is.

    A tortalapot kétfelé vágjuk, majd visszatesszük a tortaformába, vagy tortakarikát teszünk rá. Az alsó lapra tesszük a krém egyik felét, majd rátesszük az ananászt és a krém másik felét, majd a másik lapot. Hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá