Amerika kapitány torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- fél dl olaj
- 2 ek hideg víz
- 12 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag citromos pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 dl tejföl
- fél csomag zselatin
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, a lisztet és a sütőport összekeverjük.
Amikor a sárgája már jó habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.
Krém készítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint (de csak 4 dl tejjel!) megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
A zselatint beáztatjuk, mikróban kicsit felmelegítjük, majd amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük és összekeverjük ezt is a citromos krémhez.
Összeállítás:
A tortalapokat a tortaformában töltjük meg. Az első lapra krémet kenünk, mehet rá a második lap, újra krém, végül a harmadik lappal lezárjuk.
Hűtőbe tesszük pár órát, ez idő alatt a krém kellően megdermed. A kapcsos tortaformából kivesszük, és marcipánnal burkoljuk, illetve díszítjük.