Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerika kapitány torta recept

Amerika kapitány torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • fél dl olaj
    • 2 ek hideg víz
    • 12 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • fél citrom leve és reszelt héja
    • 1 csomag citromos pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 5 dl tejföl
    • fél csomag zselatin
    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, a lisztet és a sütőport összekeverjük.

    Amikor a sárgája már jó habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.

    Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

    Amikor kihűlt, három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.

    Krém készítése:

    A pudingot a csomagoláson leírtak szerint (de csak 4 dl tejjel!) megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.

    A zselatint beáztatjuk, mikróban kicsit felmelegítjük, majd amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a tejfölös krémhez.

    A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük és összekeverjük ezt is a citromos krémhez.

     

    Összeállítás:

    A tortalapokat a tortaformában töltjük meg. Az első lapra krémet kenünk, mehet rá a második lap, újra krém, végül a harmadik lappal lezárjuk.

    Hűtőbe tesszük pár órát, ez idő alatt a krém kellően megdermed. A kapcsos tortaformából kivesszük, és marcipánnal burkoljuk, illetve díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá