Amerika kapitány torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • 2 ek hideg víz
  • 12 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag citromos pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 5 dl tejföl
  • fél csomag zselatin
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, a lisztet és a sütőport összekeverjük.

Amikor a sárgája már jó habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.

Krém készítése:

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint (de csak 4 dl tejjel!) megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.

A zselatint beáztatjuk, mikróban kicsit felmelegítjük, majd amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a tejfölös krémhez.

A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük és összekeverjük ezt is a citromos krémhez.

 

Összeállítás:

A tortalapokat a tortaformában töltjük meg. Az első lapra krémet kenünk, mehet rá a második lap, újra krém, végül a harmadik lappal lezárjuk.

Hűtőbe tesszük pár órát, ez idő alatt a krém kellően megdermed. A kapcsos tortaformából kivesszük, és marcipánnal burkoljuk, illetve díszítjük.