Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, a lisztet és a sütőport összekeverjük.
Amikor a sárgája már jó habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, három egyforma lapba vágjuk, és megtöltjük.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint (de csak 4 dl tejjel!) megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
A zselatint beáztatjuk, mikróban kicsit felmelegítjük, majd amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük és összekeverjük ezt is a citromos krémhez.
A tortalapokat a tortaformában töltjük meg. Az első lapra krémet kenünk, mehet rá a második lap, újra krém, végül a harmadik lappal lezárjuk.
Hűtőbe tesszük pár órát, ez idő alatt a krém kellően megdermed. A kapcsos tortaformából kivesszük, és marcipánnal burkoljuk, illetve díszítjük.