Amarettos mandulatorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 4 ek porcukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 dl amaretto likőr
- 1 cl fehér mandulaaroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfix
- 1 lime reszelt héja
Tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- natúr marcipán
- pirított mandulalapok
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta alapját. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alattkészre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A teljesen kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, majd meglocsoljuk amarettoval a lapokat.
A mascarponét a cukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük keményre a porcukorral (ha nem édesített), habfixel, lime héjával, vaníliás cukorral és a mandulaaromával. A habot a mascarponéhoz adjuk és jól elkeverjük.
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, rákenjük a krém felét, rászórjuk a mandula felét, újabb lap, krém és a maradék mandula, majd a harmadik lap.
Olajjal olvasztott csokival bevonjuk a tortát, ízlés szerint díszítjük pirított mandulával és marcipánnal. Ebből a tortából kb 12 szelet süti jön ki.