Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amarettos mandulatorta recept

Amarettos mandulatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 1 tk sütőpor

    Krém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 3 dl habtejszín
    • 4 ek porcukor
    • 10 dkg őrölt mandula
    • 1 dl amaretto likőr
    • 1 cl fehér mandulaaroma
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag habfix
    • 1 lime reszelt héja

    Tetejére:

    • 20 dkg tortabevonó
    • natúr marcipán
    • pirított mandulalapok

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta alapját. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alattkészre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A teljesen kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, majd meglocsoljuk amarettoval a lapokat.

    A mascarponét a cukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük keményre a porcukorral (ha nem édesített), habfixel, lime héjával, vaníliás cukorral és a mandulaaromával. A habot a mascarponéhoz adjuk és jól elkeverjük.

    Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, rákenjük a krém felét, rászórjuk a mandula felét, újabb lap, krém és a maradék mandula, majd a harmadik lap.

    Olajjal olvasztott csokival bevonjuk a tortát, ízlés szerint díszítjük pirított mandulával és marcipánnal. Ebből a tortából kb 12 szelet süti jön ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá