Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta alapját. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alattkészre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A teljesen kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, majd meglocsoljuk amarettoval a lapokat.
A mascarponét a cukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük keményre a porcukorral (ha nem édesített), habfixel, lime héjával, vaníliás cukorral és a mandulaaromával. A habot a mascarponéhoz adjuk és jól elkeverjük.
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, rákenjük a krém felét, rászórjuk a mandula felét, újabb lap, krém és a maradék mandula, majd a harmadik lap.
Olajjal olvasztott csokival bevonjuk a tortát, ízlés szerint díszítjük pirított mandulával és marcipánnal. Ebből a tortából kb 12 szelet süti jön ki.