Amarettos mandulatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 tk sütőpor

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 dl amaretto likőr
  • 1 cl fehér mandulaaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfix
  • 1 lime reszelt héja

Tetejére:

  • 20 dkg tortabevonó
  • natúr marcipán
  • pirított mandulalapok

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta alapját. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alattkészre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A teljesen kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, majd meglocsoljuk amarettoval a lapokat.

A mascarponét a cukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük keményre a porcukorral (ha nem édesített), habfixel, lime héjával, vaníliás cukorral és a mandulaaromával. A habot a mascarponéhoz adjuk és jól elkeverjük.

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, rákenjük a krém felét, rászórjuk a mandula felét, újabb lap, krém és a maradék mandula, majd a harmadik lap.

Olajjal olvasztott csokival bevonjuk a tortát, ízlés szerint díszítjük pirított mandulával és marcipánnal. Ebből a tortából kb 12 szelet süti jön ki.