Almatorta vaníliás pudinggal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 70 dkg alma
- 20 dkg magozott meggy
- fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, csipet sóval, sütőporral, puha vajjal és a tojással. Kivajazzuk a tortaformát, és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre szeleteljük. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Az almát és a meggyet a tésztára fektetjük, megszórjuk a fahéjjal és vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük. A vaníliás pudingot felfőzzük az 5 dl tejjel és a cukorral. Még melegen a tortára öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »