Almatorta vaníliás pudinggal recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 70 dkg alma
- 20 dkg magozott meggy
- fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, csipet sóval, sütőporral, puha vajjal és a tojással. Kivajazzuk a tortaformát, és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre szeleteljük. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Az almát és a meggyet a tésztára fektetjük, megszórjuk a fahéjjal és vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük. A vaníliás pudingot felfőzzük az 5 dl tejjel és a cukorral. Még melegen a tortára öntjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.