Almatorta vaníliás pudinggal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 70 dkg alma
- 20 dkg magozott meggy
- fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, csipet sóval, sütőporral, puha vajjal és a tojással. Kivajazzuk a tortaformát, és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre szeleteljük. A magozott meggyet lecsepegtetjük. Az almát és a meggyet a tésztára fektetjük, megszórjuk a fahéjjal és vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük. A vaníliás pudingot felfőzzük az 5 dl tejjel és a cukorral. Még melegen a tortára öntjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »