Almatorta recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek kristálycukor
- csipet só
- 40 ml hideg víz
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg ricotta (v. túró)
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 cs vaníliás pudingpor
- 2-3 db alma a tetejére
- 2-3 ek méz a lekenéshez
Elkészítése:
A lisztet elkezdjük összemorzsolni a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojást, és a fele mennyiségű vizet. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Közben ha szükséges, akkor apránként hozzáadagoljuk a maradék hideg vizet is.
A simára gyúrt tésztát ezután kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Ezután 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Közben elkészíthetjük a tölteléket.
A ricottát keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a puding porral, a reszelt citromhéjjal, és a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a ricottás masszához.
Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, majd csepegtessünk rá citromlevet nehogy megbarnuljon felhasználásig.
A piteformában lévő tészta alját villával szurkáljuk meg, majd öntsük bele a tölteléket. Ezután rakjuk ki a tetejét az almaszeletekkel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.
A mézet melegítsük fel, majd a sütőből kivett torta tetejét kenjük le vele.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »