Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rakottas torta recept

Almás rakottas torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 l tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dkg margarin
    • 4-5 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját hozzáadjuk és a kézi mixer legmagasabb fokozatán belekeverjük. A liszttel elkevert sütőport óvatosan, egy fakanállal vagy a mixer legalacsonyabb fokozatán a habba keverjük.

    A tésztát vajjal kikent, lisztezett, 24 cm-es formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész kihűtjük, ha kihűlt 2 vagy 3 lapba vágjuk.

    Amíg a piskótánk sül elkészítjük az almát és a pudingot. Meghámozzuk az almát és lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral elkeverjük. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és beletesszük a margarint. Óvatosan keverjük amíg a margarin el nem olvad.

    A formába rakunk egy lapot, ráöntjük a puding felét, majd a fahéjas alma felét, majd rá a következő piskóta. A rétegzést még egyszer megismételjük. Ha készen vagyunk, hagyjuk kihűlni. Miután szépen összedermedt, kivehetjük a formából és díszíthetjük. Bevonhatjuk csokimázzal vagy marcipánnal is.

    Tipp:

    Az almát mielőtt rátenném a pudingra egy kicsit kiszoktam nyomkodni, hogy ne legyen olyan sok leve.
    A piskóta tésztájába reszelhetünk egy kevés citrom héjat, így még különlegesebb ízt kapunk a végén.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá