Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját hozzáadjuk és a kézi mixer legmagasabb fokozatán belekeverjük. A liszttel elkevert sütőport óvatosan, egy fakanállal vagy a mixer legalacsonyabb fokozatán a habba keverjük.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett, 24 cm-es formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész kihűtjük, ha kihűlt 2 vagy 3 lapba vágjuk.
Amíg a piskótánk sül elkészítjük az almát és a pudingot. Meghámozzuk az almát és lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral elkeverjük. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és beletesszük a margarint. Óvatosan keverjük amíg a margarin el nem olvad.
A formába rakunk egy lapot, ráöntjük a puding felét, majd a fahéjas alma felét, majd rá a következő piskóta. A rétegzést még egyszer megismételjük. Ha készen vagyunk, hagyjuk kihűlni. Miután szépen összedermedt, kivehetjük a formából és díszíthetjük. Bevonhatjuk csokimázzal vagy marcipánnal is.
Az almát mielőtt rátenném a pudingra egy kicsit kiszoktam nyomkodni, hogy ne legyen olyan sok leve.
A piskóta tésztájába reszelhetünk egy kevés citrom héjat, így még különlegesebb ízt kapunk a végén.