Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos torta recept

Almás-pudingos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 3 ek forró víz
    • 10 ek liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg cukor, vagy ennek megfelelő édesítő

    A krémhez:

    • 1 kg alma lereszelve
    • fahéj, illetve vanília aroma/vaníliás cukor ízlés szerint
    • 2 csomag tejszínes/vaníliás pudingpor
    • 3 dl víz
    • 10-12 dkg cukor, vagy ennek megfelelő édesítő

    Elkészítése:

    Elkészítjük a piskótát:

    Az 5 tojást szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral és a 3 evőkanál forró vízzel szintén habosra keverjük.

    A tojásfehérjehabot finoman a cukros tojássárgájához keverjük, majd a sütőport és a lisztet kanalanként óvatosan a masszába forgatjuk. A kész keveréket sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 160-180 fokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük).

    Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet:

    Az 1 kg almát megpucoljuk, egy lábosba lereszeljük, majd a víz, a cukor/édesítő, a fahéj, illetve a vanília aroma hozzáadásával kb 15 percig pároljuk.

    A 2 csomag pudingport kb 1 dl hideg vízben kikeverjük, majd a megpárolódott almához adjuk és sűrűsödésig főzzük.

    Ha a piskóta kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk s megtöltjük a kihűlt krémmel. A tetejére reszelhetünk étcsokoládét, tetszés szerint díszíthetjük. A kész tortát kb 1-2 óráig hagyjuk hűtőben dermedni!

    Tipp:

    A piskótát és a krémet is érdemes kóstolgatni és ízlés, valamint az almák édessége szerint édesíteni! A kész tortát hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá