Almás-pudingos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 3 ek forró víz
- 10 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg cukor, vagy ennek megfelelő édesítő
A krémhez:
- 1 kg alma lereszelve
- fahéj, illetve vanília aroma/vaníliás cukor ízlés szerint
- 2 csomag tejszínes/vaníliás pudingpor
- 3 dl víz
- 10-12 dkg cukor, vagy ennek megfelelő édesítő
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát:
Az 5 tojást szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral és a 3 evőkanál forró vízzel szintén habosra keverjük.
A tojásfehérjehabot finoman a cukros tojássárgájához keverjük, majd a sütőport és a lisztet kanalanként óvatosan a masszába forgatjuk. A kész keveréket sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 160-180 fokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük).
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet:
Az 1 kg almát megpucoljuk, egy lábosba lereszeljük, majd a víz, a cukor/édesítő, a fahéj, illetve a vanília aroma hozzáadásával kb 15 percig pároljuk.
A 2 csomag pudingport kb 1 dl hideg vízben kikeverjük, majd a megpárolódott almához adjuk és sűrűsödésig főzzük.
Ha a piskóta kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk s megtöltjük a kihűlt krémmel. A tetejére reszelhetünk étcsokoládét, tetszés szerint díszíthetjük. A kész tortát kb 1-2 óráig hagyjuk hűtőben dermedni!
Tipp:
A piskótát és a krémet is érdemes kóstolgatni és ízlés, valamint az almák édessége szerint édesíteni! A kész tortát hűtőben tároljuk.