Almakrémes répatorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 28 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- ½ kk szódabikarbóna
- 10 dkg apróra tört pirított dió
- 1 tk só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl olaj
- 35 dkg sárgarépa reszelve
- 1 db alma reszelve
Krémhez:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 6 dkg porcukor
- 3 db alma reszelve
- 4 dl tej
- 1 dl almalé a reszelt almából facsarva
Tetejére:
- vaníliakrém
Oldalára:
- pirított mandulaszeletek
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, a répa és az alma reszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig (kb 50 perc) sütjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a z almalét, majd a tejet és sűrűre főzzük. A végén beletesszük a reszelt almát és hagyjuk kihűlni.
A kisült tortát 3 felé vágjuk, kihűtjük és megtöltjük a krémmel.
Tetejét és az oldalát megkenjük a vanília krémmel, oldalát díszítjük a mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

