Almakrémes répatorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 28 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- ½ kk szódabikarbóna
- 10 dkg apróra tört pirított dió
- 1 tk só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl olaj
- 35 dkg sárgarépa reszelve
- 1 db alma reszelve
Krémhez:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 6 dkg porcukor
- 3 db alma reszelve
- 4 dl tej
- 1 dl almalé a reszelt almából facsarva
Tetejére:
- vaníliakrém
Oldalára:
- pirított mandulaszeletek
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, a répa és az alma reszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig (kb 50 perc) sütjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a z almalét, majd a tejet és sűrűre főzzük. A végén beletesszük a reszelt almát és hagyjuk kihűlni.
A kisült tortát 3 felé vágjuk, kihűtjük és megtöltjük a krémmel.
Tetejét és az oldalát megkenjük a vanília krémmel, oldalát díszítjük a mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »