Almakrémes répatorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 28 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- ½ kk szódabikarbóna
- 10 dkg apróra tört pirított dió
- 1 tk só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl olaj
- 35 dkg sárgarépa reszelve
- 1 db alma reszelve
Krémhez:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 6 dkg porcukor
- 3 db alma reszelve
- 4 dl tej
- 1 dl almalé a reszelt almából facsarva
Tetejére:
- vaníliakrém
Oldalára:
- pirított mandulaszeletek
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, a répa és az alma reszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig (kb 50 perc) sütjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a z almalét, majd a tejet és sűrűre főzzük. A végén beletesszük a reszelt almát és hagyjuk kihűlni.
A kisült tortát 3 felé vágjuk, kihűtjük és megtöltjük a krémmel.
Tetejét és az oldalát megkenjük a vanília krémmel, oldalát díszítjük a mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »