Ajándék torta, Szandi módra recept

Hozzávalók:
Tésztája:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (pici vizet teszel hozzá még jobb lesz a tésztád)
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó por
- kb. 20 dkg
- baracklekvár
Töltelék:
- 3 dl meggy lé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor
- 20 dkg meggybefőtt
Krém:
- 2 evőkanál zselatin, (de zselatin fix is jó)
- 500 ml tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 500g áttört túró
- kiskanál reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS :) (anyukám mindig így csinálja)
Díszítés:
- 6-8 dkg csokoládéforgács
- Néhány szem meggy (szebbek)
Elkészítése:
A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (ha van mód rá szilikonos sütőpapírt használj, nem ragad rá a papír a tésztádra), egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg!
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A meggyeket célszerű kiválogatni, a szebbeket a díszítéshez! Majd a tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is.
A tejszínt konyhai robotgéppel kemény habbá verjük és félretesszük.
A további hozzávalókat, egy edénybe öntjük össze a cukor kivételével, konyhai robotgéppel összekeverjük, keverés közben hozzáadjuk a zselatin fixet, majd még 1-2 percig keverjük!
Majd hozzá adjuk a cukrot és addig keverjük, míg a cukrot jól el nem dolgozzuk!
Most hozzá öntjük a felvert tejszínt!
Mikor készen vagy ezzel a krémmel beteszed a hűtőbe 10 perc is elég neki!
A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön kell csíkozott formában felvinni a tortalapra!
A piskótát vágd 3 lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket egymás mellé helyezed el így egy csík meggy krém egy csík túrós krém, addig, amíg az egész piskóta lapod nem lesz szép csíkos!
Ha készen vagy a kér piskóta lapoddal, egymásra helyezed úgy, hogy egyforma magasság legyen a töltelék nehogy ki follyon oldalt:)
A tejszínes krémből egy negyed részét tedd félre!
A két megtöltött lapodra rá helyezed a harmadikat és a tetejét és az oldalát a félre tett tejszínes krémmel kend meg!
Tedd be a hűtőbe 10 percre, ha kivetted az összeállt tortádat díszítsd meggy darabokkal, illetve a csoki forgáccsal!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »