Áfonyás túrótorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál finom liszt
- 3 evőkanál rétesliszt
- 6 evőkanál cukor
- pici sütőpor
Krém:
- 15 dkg mascapone
- 15 dkg túró
- 150 ml habtejszín
- 1 kis doboz tejföl
- reszelt citromhéj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 zacskó zselatin
- ízlés szerint cukor
- áfonyalekvár
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük. A mascaponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk, és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük. Egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük) majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a tortaformából, és még áfonyalekvárt csöpögtetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

