Áfonyás sajtkrémtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1-2 ek. tej
- 20 dkg kék áfonya
- 50 dkg mascarpone
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg barna cukor
- vanília aroma
Elkészítése:
A darált kekszet, az olvasztott margarinnal, meg a pici tejjel összedolgozzuk, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
A Mascarponét a 3 tojással 15 dkg barna cukorral, vanília aromával, géppel kikeverünk. A hűtőből kivett tortaalapra rászórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a krémet, és 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha kihűlt teljesen, tálra borítjuk, és porcukorral megszórjuk.
Tárolás:
Ne tároljuk, mert úgyis azonnal elfogy.
Tipp:
A Tv paprika műsorában találkoztam először ezzel a finomsággal.Azonnal elkészítettem,persze már sokatszor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »