Áfonyás sajtkrémtorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1-2 ek. tej
- 20 dkg kék áfonya
- 50 dkg mascarpone
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg barna cukor
- vanília aroma
Elkészítése:
A darált kekszet, az olvasztott margarinnal, meg a pici tejjel összedolgozzuk, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
A Mascarponét a 3 tojással 15 dkg barna cukorral, vanília aromával, géppel kikeverünk. A hűtőből kivett tortaalapra rászórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a krémet, és 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha kihűlt teljesen, tálra borítjuk, és porcukorral megszórjuk.
Tárolás:
Ne tároljuk, mert úgyis azonnal elfogy.
Tipp:
A Tv paprika műsorában találkoztam először ezzel a finomsággal.Azonnal elkészítettem,persze már sokatszor.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.