Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyalekváros tortacsoda recept

Áfonyalekváros tortacsoda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kakaós piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Fehér piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 cs sütőpor

    Kenéshez:

    • áfonyalekvár
    • fél l tej
    • 1 cs hidegen keverhető krémpor
    • 1 cs zselatin
    • fél dl víz

    Elkészítése:

    A csokis piskótához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd a maradék cukorral keményre felverjük a tojások fehérjét. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. A fehérjét, a sárgákat és a lisztes keveréket fakanállal lazán összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük és kettő lapba vágjuk.

    A fehér piskótát is ugyanígy készítjük el, csak kakaópor nélkül és egy 22*38 cm-es tepsiben, majd ha kihűlt akkor hosszában három egyenlő részre vágjuk. Mindegyik lapot megkenjük lekvárral. Az egyik lapot elkezdjük feltekerni, mintha piskótatekercset készítenénk, majd a következő lapot is hozzácsatoljuk és azt is rátekerjük, majd a harmadik lapot is. ( Úgy kell feltekerni, mint ennél a tortánál: fahéjas sárgabarack torta)

    A tejben elkeverjük a krémport, majd felverjük. A zselatint feloldjuk a vízben, ha kell kissé meglangyosítjuk, majd a krémhez keverjük.

    Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd erre jön a feltekert piskóta, majd a krém másik fele, végül a másik csokis lap.

    Ha elkészült pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá