Áfonyalekváros tortacsoda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Áfonyalekváros tortacsoda

Hozzávalók:
Kakaós piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Fehér piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 cs sütőpor

Kenéshez:

  • áfonyalekvár
  • fél l tej
  • 1 cs hidegen keverhető krémpor
  • 1 cs zselatin
  • fél dl víz

Elkészítése:

A csokis piskótához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd a maradék cukorral keményre felverjük a tojások fehérjét. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. A fehérjét, a sárgákat és a lisztes keveréket fakanállal lazán összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük és kettő lapba vágjuk.

A fehér piskótát is ugyanígy készítjük el, csak kakaópor nélkül és egy 22*38 cm-es tepsiben, majd ha kihűlt akkor hosszában három egyenlő részre vágjuk. Mindegyik lapot megkenjük lekvárral. Az egyik lapot elkezdjük feltekerni, mintha piskótatekercset készítenénk, majd a következő lapot is hozzácsatoljuk és azt is rátekerjük, majd a harmadik lapot is. ( Úgy kell feltekerni, mint ennél a tortánál: fahéjas sárgabarack torta)

A tejben elkeverjük a krémport, majd felverjük. A zselatint feloldjuk a vízben, ha kell kissé meglangyosítjuk, majd a krémhez keverjük.

Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd erre jön a feltekert piskóta, majd a krém másik fele, végül a másik csokis lap.

Ha elkészült pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.