9 lapos dobos torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta készítése:
A cukrot a tojássárgájákkal 1/2 órán át habosra keverjük (a mostanság kapható nagy teljesítményű gépekkel nem tart 1/2 óráig), majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások kemény habját. Ebből 9 db vékony lapot sütünk.
Töltelék készítése:
A cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, gőz felett addig verjük, míg sűrű állagú nem lesz, majd hozzáadjuk a kakaót és a vajat, amivel még összekeverjük (nem egy kemény állagú krémet kapunk). A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, a torta tetejét is ezzel a krémmel vonjuk be, de aki a hagyományos dobos torta cukormázával szeretné, azt is készíthet rá. Én már több formában is készítettem. Díszítésként tejszínhab és marcipán virág nagyon jól mutat rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »