9 lapos dobos torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta készítése:
A cukrot a tojássárgájákkal 1/2 órán át habosra keverjük (a mostanság kapható nagy teljesítményű gépekkel nem tart 1/2 óráig), majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások kemény habját. Ebből 9 db vékony lapot sütünk.
Töltelék készítése:
A cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, gőz felett addig verjük, míg sűrű állagú nem lesz, majd hozzáadjuk a kakaót és a vajat, amivel még összekeverjük (nem egy kemény állagú krémet kapunk). A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, a torta tetejét is ezzel a krémmel vonjuk be, de aki a hagyományos dobos torta cukormázával szeretné, azt is készíthet rá. Én már több formában is készítettem. Díszítésként tejszínhab és marcipán virág nagyon jól mutat rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »