Zöldséges tésztasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg (gm) kagylótészta
- 4 halványító zeller (szárzeller)
- 4 keményre főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 db hónapos retek
- 0,5 kígyó uborka
- 3 ek majonéz
- 1 kis pohár (lm) natúr joghurt
- 1 fél citrom leve
- 3 ek friss aprított snidling
- só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A zellert és a retket vékony szeletekre, az uborkát csíkokra vágjuk, és ha a tészta kellően lecsepegett, összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel.
A főtt tojás sárgáját villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a joghurttal, a majonézzel és a frissen facsart citromlével.
A tojásfehérjét kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldséges tésztához, majd meglocsoljuk az öntettel, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk az aprított snidlinggel.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.