Zöldséges tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg (gm) kagylótészta
  • 4 halványító zeller (szárzeller)
  • 4 keményre főtt tojás
  • 8 db hónapos retek
  • 0,5 kígyó uborka
  • 3 ek majonéz
  • 1 kis pohár (lm) natúr joghurt
  • 1 fél citrom leve
  • 3 ek friss aprított snidling
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.

A zellert és a retket vékony szeletekre, az uborkát csíkokra vágjuk, és ha a tészta kellően lecsepegett, összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel.

A főtt tojás sárgáját villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a joghurttal, a majonézzel és a frissen facsart citromlével.

A tojásfehérjét kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldséges tésztához, majd meglocsoljuk az öntettel, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.

Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk az aprított snidlinggel.

Jó étvágyat!