Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült zöldséges penne recept

Csőben sült zöldséges penne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy cukkíni
    • 2 db padlizsán
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db nagy vagy két kisebb hagyma
    • 25 dkg penne tészta
    • 20-25 dkg fetasajt
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 2-3 dl főzőtejszín
    • só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt koriander, petrezselyem
    • olaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:
    Megpucoljuk, felkockázzuk a padlizsánt, majd alaposan besózzuk és szűrőben lecsepegtetjük. Feltesszük a tésztának való vizet forrni, addig a hagymát vékony karikákra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott cukkínit, levétől kinyomkodott padlizsánt és szeletelővel vékony karikákra vágott répát, ha szükséges minimális vizet önthetünk alá. Nem sózzuk, mert a feta is sós! Borsozzuk, továbbá a köményt és koriandert is hozzáadjuk, lefedjük. Ha megpuhult belekeverjük a fetát, ami a melegtől krémesre olvad, hozzáöntjük a megfőtt tésztát és egy nagycsokor petrezselymet aprítunk bele, megkóstoljuk, ízlés szerint tovább fűszerezhető, sózható. Végül egy morzsázott tálba vagy közepes tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínt és tetejére reszeljük a füstölt sajtot. 200fokon kb. 40percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá