Csőben sült zöldséges penne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkíni
- 2 db padlizsán
- 2 db sárgarépa
- 1 db nagy vagy két kisebb hagyma
- 25 dkg penne tészta
- 20-25 dkg fetasajt
- 20 dkg füstölt sajt
- 2-3 dl főzőtejszín
- só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt koriander, petrezselyem
- olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Megpucoljuk, felkockázzuk a padlizsánt, majd alaposan besózzuk és szűrőben lecsepegtetjük. Feltesszük a tésztának való vizet forrni, addig a hagymát vékony karikákra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott cukkínit, levétől kinyomkodott padlizsánt és szeletelővel vékony karikákra vágott répát, ha szükséges minimális vizet önthetünk alá. Nem sózzuk, mert a feta is sós! Borsozzuk, továbbá a köményt és koriandert is hozzáadjuk, lefedjük. Ha megpuhult belekeverjük a fetát, ami a melegtől krémesre olvad, hozzáöntjük a megfőtt tésztát és egy nagycsokor petrezselymet aprítunk bele, megkóstoljuk, ízlés szerint tovább fűszerezhető, sózható. Végül egy morzsázott tálba vagy közepes tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínt és tetejére reszeljük a füstölt sajtot. 200fokon kb. 40percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »