Csőben sült zöldséges penne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkíni
- 2 db padlizsán
- 2 db sárgarépa
- 1 db nagy vagy két kisebb hagyma
- 25 dkg penne tészta
- 20-25 dkg fetasajt
- 20 dkg füstölt sajt
- 2-3 dl főzőtejszín
- só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt koriander, petrezselyem
- olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Megpucoljuk, felkockázzuk a padlizsánt, majd alaposan besózzuk és szűrőben lecsepegtetjük. Feltesszük a tésztának való vizet forrni, addig a hagymát vékony karikákra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott cukkínit, levétől kinyomkodott padlizsánt és szeletelővel vékony karikákra vágott répát, ha szükséges minimális vizet önthetünk alá. Nem sózzuk, mert a feta is sós! Borsozzuk, továbbá a köményt és koriandert is hozzáadjuk, lefedjük. Ha megpuhult belekeverjük a fetát, ami a melegtől krémesre olvad, hozzáöntjük a megfőtt tésztát és egy nagycsokor petrezselymet aprítunk bele, megkóstoljuk, ízlés szerint tovább fűszerezhető, sózható. Végül egy morzsázott tálba vagy közepes tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínt és tetejére reszeljük a füstölt sajtot. 200fokon kb. 40percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »