Csőben sült zöldséges penne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csőben sült zöldséges penne

Hozzávalók:

  • 1 nagy cukkíni
  • 2 db padlizsán
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db nagy vagy két kisebb hagyma
  • 25 dkg penne tészta
  • 20-25 dkg fetasajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt koriander, petrezselyem
  • olaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:
Megpucoljuk, felkockázzuk a padlizsánt, majd alaposan besózzuk és szűrőben lecsepegtetjük. Feltesszük a tésztának való vizet forrni, addig a hagymát vékony karikákra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott cukkínit, levétől kinyomkodott padlizsánt és szeletelővel vékony karikákra vágott répát, ha szükséges minimális vizet önthetünk alá. Nem sózzuk, mert a feta is sós! Borsozzuk, továbbá a köményt és koriandert is hozzáadjuk, lefedjük. Ha megpuhult belekeverjük a fetát, ami a melegtől krémesre olvad, hozzáöntjük a megfőtt tésztát és egy nagycsokor petrezselymet aprítunk bele, megkóstoljuk, ízlés szerint tovább fűszerezhető, sózható. Végül egy morzsázott tálba vagy közepes tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínt és tetejére reszeljük a füstölt sajtot. 200fokon kb. 40percig sütjük.