Zöldséges penne padlizsánkrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 padlizsán
- 1 hámozott paradicsom
- 0,5 piros kaliforniai paprika
- 1 új főzőhagyma zöld szárával együtt
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb csili
- 1 közepes lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kis csokor snidling
- néhány szál kakukkfű
- kevés olívaolaj
- reszelt füstölt sajt ízlés szerint (parmezán jellegű)
- 200 g penne tészta
Elkészítése:
A padlizsánt félbevágtam, enyhén megsóztam, 1 középen félbevágott, hámozatlan fokhagymával 5 percig mikróztam. (A sütőt feleslegesnek tartottam felmelegíteni ezért.)
Mikor kihűlt, a héjából kikapartam, a sült fokhagymagerezdeket kinyomkodtam, majd kevés aprított snidlinggel, borssal (só már volt benne) és olívaolajjal villával összenyomkodtam. Kevés sült padlizsánt félretettem a raguhoz.
A zöldségek közül a sárgarépát és a paprikát zsülienre vágtam, a főzőhagymát és a lila hagymát apróbbra, illetve félkarikákra vágtam, a főzőhagyma zsengébb részét és a zöldet felkarikáztam. Minden feldolgozott zöldségfélét kisebb, külön edényben gyűjtöttem a főzésig.
Fazékban vizet forraltam, majd az eltávolított csumájú, tetején keresztben bevágott paradicsomot belemártottam addig, míg a héja nem kezdett enyhén ráncosodni. A paradicsomot kiemeltem, héját lehúztam, majd a vizet megsóztam, és ugyanabban a vízben megfőztem a tésztát fog keményre (al dente), mert az utóbb megfőzött raguval szándékomban állt összeforgatni, keveset még együtt főzni.
A raguhoz kevés olívaolajban megdinszteltem a főzőhagymát, a felcsíkozott sárgarépával együtt, majd hozzáadtam a nagyon finomra aprított fokhagymát, a mag nélküli, felaprított kis csilit, a száráról lesodort kakukkfű leveleket, a lila hagymát, a hagyma aprított zöldjét. A serpenyőbe tettem a hámozott paradicsomot, amit szétnyomkodtam. Felöntöttem kevés száraz fehérborral, és fedő nélkül hagytam összefőni kevés ideig.
Tettem a raguhoz keveset az előzőleg elkészített padlizsánkrémből is. Mikor a ragut kellően krémesnek találtam, a főzővízből kivett tésztát is hozzáadtam, és jól elkevertem. A kitálalt adagokra füstölt sajtot reszeltem, ami kellően ráolvadt a tetejére.
A zöldséges penne padlizsánkrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »