Zöldséges halas tésztasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 50 dkg orsó tészta
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 2 szál sárgarépa
- 2 ek zöld pesto
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, és egy tálban összekeverem a pestoval.
A halat 1-2 cm kockára vágom, ha fagyasztott, előtte kiolvasztom.
A sárgarépát vékony karikára szeletelem, a padlizsánt és cukkinit felkockázom.
Wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat hevítek, rádobom a sárgarépát, és 5 percig pirítom, majd a cukkinit és a padlizsánt együtt hozzáadom, és addig pirítom, amíg picit megpárolódnak.
Szeretem, ha a zöldség nem puhul meg teljesen. Ha kész, a tésztához keverem.
A maradék megforrósított olajra teszem a halat, ráfacsarom a citrom levét, sózom, borsozom, és addig pirítom, míg zsírjára sül. Ekkor ezt is a tésztához keverem óvatosan, hogy a hal ne törjön, és tálalom.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
A zöldséges halas tésztasaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »