Zöldborsó pestós penne recept
Hozzávalók:
- 40 dkg penne tészta
- 40 dkg zöldborsó
- 10 dkg parmezán vagy más sajt reszelve
- 3 evőkanál olaj
- 5 dkg dióbél
- ízlés szerint só
- 5 dkg bacon felkockázva
- petrezselyemzöld
- 2 cikk fokhagyma
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.
A bacont csíkokra vágjuk és kisütjük.
Közben megfőzzük zöldborsót sós vízben, majd leszűrjük és botmixerrel pépesítjük, egy részét egészben hagyjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a fokhagymát, olajat és reszelt sajtot. Összeturmixoljuk és a kifőtt tésztára öntjük.
A kifőtt tésztát a pestoval, bacon csíkokkal és a zöldborsóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

