Zöldborsó pestós penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne tészta
  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg parmezán vagy más sajt reszelve
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg dióbél
  • ízlés szerint só
  • 5 dkg bacon felkockázva
  • petrezselyemzöld
  • 2 cikk fokhagyma

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.

A bacont csíkokra vágjuk és kisütjük.

Közben megfőzzük zöldborsót sós vízben, majd leszűrjük és botmixerrel pépesítjük, egy részét egészben hagyjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a fokhagymát, olajat és reszelt sajtot. Összeturmixoljuk és a kifőtt tésztára öntjük.

A kifőtt tésztát a pestoval, bacon csíkokkal és a zöldborsóval tálaljuk.