Virslis tarhonya recept

Hozzávalók:
- 1 csésze tarhonya (2,5 dl)
- 2 ek olaj
- 2 csésze víz
- 1 csapott kk só
- 0,5 leveskocka
- 4 szál virsli (füstölttel finomabb)
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)
Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.
Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.
A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.
Tipp:
Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »