Virslis tarhonya recept
Hozzávalók:
- 1 csésze tarhonya (2,5 dl)
- 2 ek olaj
- 2 csésze víz
- 1 csapott kk só
- 0,5 leveskocka
- 4 szál virsli (füstölttel finomabb)
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)
Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.
Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.
A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.
Tipp:
Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

