Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis pizza recept

Virslis pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sima liszt
    • 1 ek tejföl
    • csipet só
    • 0,5 dl étolaj
    • 2 g élesztő
    • langyos víz

    Feltét:

    • 1 kis tubus pizzakrém
    • 30 dkg virsli
    • sonka
    • gomba
    • kolbász, stb.
    • 10-15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet beleöntve felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és az étolajat, majd összedolgozzuk az anyagokat és egy szép sima, puha gombóccá gyúrjuk. Végül letakarva fél órát pihentetjük.

    Mialatt a tészta pihen, előkészítjük a feltétet, ami ízlés szerint bármi lehet, én pár szelet kolbásszal, egy kevés csíkokra vágott gépsonkával, virslikarikákkal és a levétől leszűrt üveges gombával készítettem.

    Miután a tészta megkelt, egy enyhén lisztezett sütőpapírra tesszük és egyenletesen kerekre nyújtjuk.

    A széleitől számítva 3-4 centire körberakjuk a lebőrözött virslikkel és ráhajtjuk a tészta peremét úgy, hogy elfedje a virsliket. Ezután egy konyhai ollóval nagyjából 2 cm-enként bevágjuk a tésztába göngyölt virslis peremét és mindegyik bevágást kifordítjuk (90 fokkal), hogy a virsliszeletek felfelé nézzenek.

    Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan rácsúsztatjuk az így előkészített pizza alapot egy sütőlemezre.

    A közepét megkenjük pizzakrémmel, rátesszük a feltétet és a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb.18 perc alatt szép világos színűre sütjük.

    Tipp:

    Ez a fajta készítési technika gyakorlatilag ugyanaz mint egy sima házi pizzánál, csak így a peremét díszítve sokkal mutatósabb és ettől különleges! :)

    A megadott mennyiség egy hatalmas pizzához elegendő, de lehet felezni, ill. harmadolni is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá