Hozzávalók:
Feltét:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet beleöntve felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és az étolajat, majd összedolgozzuk az anyagokat és egy szép sima, puha gombóccá gyúrjuk. Végül letakarva fél órát pihentetjük.
Mialatt a tészta pihen, előkészítjük a feltétet, ami ízlés szerint bármi lehet, én pár szelet kolbásszal, egy kevés csíkokra vágott gépsonkával, virslikarikákkal és a levétől leszűrt üveges gombával készítettem.
Miután a tészta megkelt, egy enyhén lisztezett sütőpapírra tesszük és egyenletesen kerekre nyújtjuk.
A széleitől számítva 3-4 centire körberakjuk a lebőrözött virslikkel és ráhajtjuk a tészta peremét úgy, hogy elfedje a virsliket. Ezután egy konyhai ollóval nagyjából 2 cm-enként bevágjuk a tésztába göngyölt virslis peremét és mindegyik bevágást kifordítjuk (90 fokkal), hogy a virsliszeletek felfelé nézzenek.
Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan rácsúsztatjuk az így előkészített pizza alapot egy sütőlemezre.
A közepét megkenjük pizzakrémmel, rátesszük a feltétet és a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb.18 perc alatt szép világos színűre sütjük.
Ez a fajta készítési technika gyakorlatilag ugyanaz mint egy sima házi pizzánál, csak így a peremét díszítve sokkal mutatósabb és ettől különleges! :)
A megadott mennyiség egy hatalmas pizzához elegendő, de lehet felezni, ill. harmadolni is!