Virslis, paradicsomos tészta recept

Étel neve:
Hozzávalók:
- 1 nagy fej lila hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 pár virsli
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv ( lehet friss is)
- Fűszerek: bazsalikom, petrezselyem, oregano (szárított, de lehet friss is),
- 25 dkg tészta: orsó vagy masni vagy széles metélt
- olaj
- só ha friss paradicsomot használunk
- sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott lila hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és még pirítom tovább. A paradicsomot apróra vágom és hozzáadom a hagymához, kicsit még pirítom, és hozzáadom a konzerv paradicsom levét is. Mikor már majdnem kész hozzáadom a fűszereket: petrezselyem, oregano, bazsalikom, és addig főzőm, amíg majdnem pépes lesz. A végén hozzáadom a vékony karikára vágott virslit. Amíg a mártás készül, közben megfőzöm a tésztát a szokásos módon, leszűröm és összekeverem a paradicsomos mártással. Tálaláskor megszórom reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »