Virslis, paradicsomos tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Étel neve:

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 pár virsli
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv ( lehet friss is)
  • Fűszerek: bazsalikom, petrezselyem, oregano (szárított, de lehet friss is),
  • 25 dkg tészta: orsó vagy masni vagy széles metélt
  • olaj
  • só ha friss paradicsomot használunk
  • sajt a tálaláshoz

Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott lila hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és még pirítom tovább. A paradicsomot apróra vágom és hozzáadom a hagymához, kicsit még pirítom, és hozzáadom a konzerv paradicsom levét is. Mikor már majdnem kész hozzáadom a fűszereket: petrezselyem, oregano, bazsalikom, és addig főzőm, amíg majdnem pépes lesz. A végén hozzáadom a vékony karikára vágott virslit. Amíg a mártás készül, közben megfőzöm a tésztát a szokásos módon, leszűröm és összekeverem a paradicsomos mártással. Tálaláskor megszórom reszelt sajttal.