Virág koszorú recept

Elkészítése:
0,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a liszteket, összekeverjük a sóval.
A liszt közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a felvert tojást, az olajat és a maradék langyos tejet.
Alaposan összedagasztjuk, majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.
20 db 10 cm-es kört szúrunk ki a tésztából. 4 db tésztakört egymás mellé fektetünk fedéssel: a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön.
Az első korongot lefektetjük. A második korong az 1. korong közepénél kezdődjön. A harmadik korong a 2. korong közepénél kezdődjön. A negyedik korong a 3. korong közepénél kezdődjön.
Az első korongnál kezdve feltekerjük (balról jobbra), így kapunk egy kis rudat.
Ezt középen kettévágjuk, így kapunk kettő szirmot.
A többi 4-4 darab körtésztával is ugyanígy járunk el.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, körbe rakjuk a tészta darabokkal a formát.
Mint ha egy óralapon a számokra raknánk 1-1 tésztadarabot, kicsi távolságra egymástól.
Még 20 percet pihentetjük a formában.
Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A virág koszorú kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »