Virág koszorú recept

Elkészítése:
0,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a liszteket, összekeverjük a sóval.
A liszt közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a felvert tojást, az olajat és a maradék langyos tejet.
Alaposan összedagasztjuk, majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.
20 db 10 cm-es kört szúrunk ki a tésztából. 4 db tésztakört egymás mellé fektetünk fedéssel: a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön.
Az első korongot lefektetjük. A második korong az 1. korong közepénél kezdődjön. A harmadik korong a 2. korong közepénél kezdődjön. A negyedik korong a 3. korong közepénél kezdődjön.
Az első korongnál kezdve feltekerjük (balról jobbra), így kapunk egy kis rudat.
Ezt középen kettévágjuk, így kapunk kettő szirmot.
A többi 4-4 darab körtésztával is ugyanígy járunk el.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, körbe rakjuk a tészta darabokkal a formát.
Mint ha egy óralapon a számokra raknánk 1-1 tésztadarabot, kicsi távolságra egymástól.
Még 20 percet pihentetjük a formában.
Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A virág koszorú kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »