Vargabéles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 személyre:
- 50 dkg tehén túró
- 10 dkg finom metélt /cérnametélt/
- 1 cs. réteslap /8 lapos/
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 6 dkg vaj vagy margarin
Előkészítés: A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.
Elkészítés: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a masszát, majd befedjük a csomag másik felével.
Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben k.b. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Tálalás: Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!