Vargabéles

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg tehén túró
  • 10 dkg finom metélt /cérnametélt/
  • 1 cs. réteslap /8 lapos/
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 6 dkg vaj vagy margarin

Előkészítés: A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.

Elkészítés: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a masszát, majd befedjük a csomag másik felével.

Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben k.b. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Tálalás: Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!