Túrós nokedli recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz
- 250 g tehéntúró
- szalonna
- tejföl
- só
- víz
Elkészítése:
A nokedlihez a liszteket, a tojást és a vizet összekeverjük, tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk, ha kicsit sűrűbb teszünk bele kevés vizet.
Közben vizet forralunk egy nagyobb lábasban, kicsit pihentetjük a nokedlit. Ha felforrt a víz, pici sót teszünk bele és kiszaggatjuk a nokedliket, kb 5-7 percet főzzük, majd leszűrjük átmossuk langyos vízzel félretesszük.
Egy másik edénybe tesszük az előre felkockázott szalonnát, (aki szereti a bőrét is beleteheti) ha szépen megpirultak ráöntjük a nokedlit, jól átforgatjuk, majd mehet bele a túró, kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk.
Tejföllel kínáljuk és szórhatunk még rá kis szalonnát.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »