Túrós nokedli recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl víz
- 250 g tehéntúró
- szalonna
- tejföl
- só
- víz
Elkészítése:
A nokedlihez a liszteket, a tojást és a vizet összekeverjük, tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk, ha kicsit sűrűbb teszünk bele kevés vizet.
Közben vizet forralunk egy nagyobb lábasban, kicsit pihentetjük a nokedlit. Ha felforrt a víz, pici sót teszünk bele és kiszaggatjuk a nokedliket, kb 5-7 percet főzzük, majd leszűrjük átmossuk langyos vízzel félretesszük.
Egy másik edénybe tesszük az előre felkockázott szalonnát, (aki szereti a bőrét is beleteheti) ha szépen megpirultak ráöntjük a nokedlit, jól átforgatjuk, majd mehet bele a túró, kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk.
Tejföllel kínáljuk és szórhatunk még rá kis szalonnát.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


