Túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal recept

Hozzávalók:
4 személyre
- 1 csomag tagliatelle tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 15 dkg kolbász
- 1 tk vaj
- só
- bors
- 2 dl tejföl 20%-os
- 10 dkg görög krémes joghurt
- 10 dkg krémes kecskesajt
A paprikaszószhoz:
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb kosszarvú paprika
- 1 tk fűszerpaprika (enyhén csípős)
- 1 gerezd fokhagyma tisztítva
- só
- bors
- 3 ek paradicsomszósz
- kevés víz és
- 1 ek étkezési keményítő a sűrítéshez
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben al’dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
Egy négyszögletű sütőformát vajazzunk ki, és a kifőtt tészta felét terítsük el benne. Ezután a túrót morzsoljuk rá, és sózzuk meg. 1 dl tejfölt a tojással, a joghurttal és a sóval keverjük jól el egy villa segítségével.
A kolbászt vágjuk apró kockára, és egy kis serpenyőben a felforrósított vajon süssük ropogósra.Ezt is terítsük rá a túróra, és öntsük rá a tejfölös keveréket. Tetejére morzsoljuk rá a kecskesajtot, és öntsük rá a maradék tejfölt.
Forró sütőbe tolva 20 perc alatt, 200 fokon süssük készre.
Paprikaszósz készítése:
A hagymát felkockázzuk, olajon lepirítjuk, majd a fokhagymát is belereszeljük. A paprikát vékonyra szeljük, és hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, és lesütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, és a paradicsomszószt is hozzáadjuk. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk, felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk. Forrón tálaljuk a négyfelé szelt tésztanégyzet mellé.
A túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »