Túrós galuska tojás nélkül recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- víz
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A lisztet sós vízzel rugalmas tésztává gyúrom. A víz mennyiségét nehéz megmondani, mert függ a liszt minőségétől, én mérni sem szoktam. Apránként adom a vizet a liszthez, és az ujjhegyemmel dolgozom bele. Amikor már jól összeáll alaposan átgyúrom, szinte hólyagos legyen a tészta. Ezután egy nejlonzacskóban szobahőmérsékleten pihentetem 1/2-1 órát. Ekkorra egy kicsit meglágyul a tészta, enyhén kinyújtom és 3 cm-es csíkokra vágom.A kezemben a csíkokat tovább nyújtom, és közben párcentis darabokat tépdesek belőle egyenes a fővő sós vízbe. Amikor egyadag kész és feljött a víz tetejére sült szalonna zsírjára kiszedem. Kis adagokban főzzük, hogy ne legyen ideje túlfőni. Túróval, tejföllel és a szalonna pörccel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

