Túrós galuska tojás nélkül recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- víz
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A lisztet sós vízzel rugalmas tésztává gyúrom. A víz mennyiségét nehéz megmondani, mert függ a liszt minőségétől, én mérni sem szoktam. Apránként adom a vizet a liszthez, és az ujjhegyemmel dolgozom bele. Amikor már jól összeáll alaposan átgyúrom, szinte hólyagos legyen a tészta. Ezután egy nejlonzacskóban szobahőmérsékleten pihentetem 1/2-1 órát. Ekkorra egy kicsit meglágyul a tészta, enyhén kinyújtom és 3 cm-es csíkokra vágom.A kezemben a csíkokat tovább nyújtom, és közben párcentis darabokat tépdesek belőle egyenes a fővő sós vízbe. Amikor egyadag kész és feljött a víz tetejére sült szalonna zsírjára kiszedem. Kis adagokban főzzük, hogy ne legyen ideje túlfőni. Túróval, tejföllel és a szalonna pörccel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »