Túrós galuska tojás nélkül

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • víz
  • 25 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:
A lisztet sós vízzel rugalmas tésztává gyúrom. A víz mennyiségét nehéz megmondani, mert függ a liszt minőségétől, én mérni sem szoktam. Apránként adom a vizet a liszthez, és az ujjhegyemmel dolgozom bele. Amikor már jól összeáll alaposan átgyúrom, szinte hólyagos legyen a tészta. Ezután egy nejlonzacskóban szobahőmérsékleten pihentetem 1/2-1 órát. Ekkorra egy kicsit meglágyul a tészta, enyhén kinyújtom és 3 cm-es csíkokra vágom.A kezemben a csíkokat tovább nyújtom, és közben párcentis darabokat tépdesek belőle egyenes a fővő sós vízbe. Amikor egyadag kész és feljött a víz tetejére sült szalonna zsírjára kiszedem. Kis adagokban főzzük, hogy ne legyen ideje túlfőni. Túróval, tejföllel és a szalonna pörccel tálaljuk.