Túrós batyu gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Nutrifree mix per dolci (aki nem gluténmentesen készíti, használhat sima lisztet)
- egy evőkanálnyi nutrifree mix per pane fibra
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 dl langyos laktózmentes tej
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 dkg puha laktózmentes teavaj
A töltelékhez:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 2egész citrom reszelt héja
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanálnyi barna cukor
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tésztához a liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt a langyos- cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojást és a maradék cukrot a lisztekhez adjuk, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A puha vajat dagasztás közben adagoljuk a tésztához. Rugalmas tésztát kapunk, amit körülbelül 50 perc alatt duplájára kelesztünk.
A túrós tölteléket a következőképpen készítjük el:
A túrót egy tálkában villával összetörjük, hozzáadjuk az egész tojást, a citromok reszelt héját és a cukrot. (ízlés szerint mazsolát is ) Alaposan összedolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra sodorjuk és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe halmozzuk a túrós tölteléket majd a sarkokat összefogva kis batyukat készítünk.
Szilikonos sütőpapírra helyezzük, 25 percig pihentetjük ezután egy egész felvert tojással a batyukat átkenjük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a sütőtérbe betettem egy vízzel teli lábaskát és a batyukat szép pirosra sütöttem.
Még langyosan áthintettem őket porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »