Túrós batyu gluténmentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Nutrifree mix per dolci (aki nem gluténmentesen készíti, használhat sima lisztet)
- egy evőkanálnyi nutrifree mix per pane fibra
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 dl langyos laktózmentes tej
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 dkg puha laktózmentes teavaj
A töltelékhez:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 2egész citrom reszelt héja
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanálnyi barna cukor
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tésztához a liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt a langyos- cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojást és a maradék cukrot a lisztekhez adjuk, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A puha vajat dagasztás közben adagoljuk a tésztához. Rugalmas tésztát kapunk, amit körülbelül 50 perc alatt duplájára kelesztünk.
A túrós tölteléket a következőképpen készítjük el:
A túrót egy tálkában villával összetörjük, hozzáadjuk az egész tojást, a citromok reszelt héját és a cukrot. (ízlés szerint mazsolát is ) Alaposan összedolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra sodorjuk és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe halmozzuk a túrós tölteléket majd a sarkokat összefogva kis batyukat készítünk.
Szilikonos sütőpapírra helyezzük, 25 percig pihentetjük ezután egy egész felvert tojással a batyukat átkenjük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a sütőtérbe betettem egy vízzel teli lábaskát és a batyukat szép pirosra sütöttem.
Még langyosan áthintettem őket porcukorral.