Túrós batyu gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Nutrifree mix per dolci (aki nem gluténmentesen készíti, használhat sima lisztet)
- egy evőkanálnyi nutrifree mix per pane fibra
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 dl langyos laktózmentes tej
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 dkg puha laktózmentes teavaj
A töltelékhez:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 2egész citrom reszelt héja
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanálnyi barna cukor
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tésztához a liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt a langyos- cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojást és a maradék cukrot a lisztekhez adjuk, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A puha vajat dagasztás közben adagoljuk a tésztához. Rugalmas tésztát kapunk, amit körülbelül 50 perc alatt duplájára kelesztünk.
A túrós tölteléket a következőképpen készítjük el:
A túrót egy tálkában villával összetörjük, hozzáadjuk az egész tojást, a citromok reszelt héját és a cukrot. (ízlés szerint mazsolát is ) Alaposan összedolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra sodorjuk és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe halmozzuk a túrós tölteléket majd a sarkokat összefogva kis batyukat készítünk.
Szilikonos sütőpapírra helyezzük, 25 percig pihentetjük ezután egy egész felvert tojással a batyukat átkenjük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a sütőtérbe betettem egy vízzel teli lábaskát és a batyukat szép pirosra sütöttem.
Még langyosan áthintettem őket porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »