Tortilla házilag recept
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
- 2 ek olaj
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 150 ml víz (langyos)
- 1 tk só
Elkészítése:
A lisztet, olajat, sütőport és a sót összekeverjük. A langyos vizet fokozatosan hozzáadva lágy tésztát gyúrunk. 15-20 percet pihentetjük.
A tésztát 5-6 egyforma részre vágjuk, majd erősen lisztezett deszkán egyenként kisodorjuk nagyon vékonyra. Forró, száraz teflonserpenyőben kisütjük mindkét oldalán. A kisült tortillákat megtöltjük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


