Tortilla házilag recept

Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
- 2 ek olaj
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 150 ml víz (langyos)
- 1 tk só
Elkészítése:
A lisztet, olajat, sütőport és a sót összekeverjük. A langyos vizet fokozatosan hozzáadva lágy tésztát gyúrunk. 15-20 percet pihentetjük.
A tésztát 5-6 egyforma részre vágjuk, majd erősen lisztezett deszkán egyenként kisodorjuk nagyon vékonyra. Forró, száraz teflonserpenyőben kisütjük mindkét oldalán. A kisült tortillákat megtöltjük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »